• O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články
Instagram
Sledujte nás
  • O VINTAGE KITCHEN
    • O MNĚ
    • INGREDIENCE
  • FOOD
    • Rychlé
    • Malé
      • Snídaně
      • Polévky
      • Chuťovky
    • Velké
      • Maso
      • Nemaso
    • Zdravé
    • Sladké
      • Slazené přírodním cukrem
      • Slazené přírodními sirupy
      • Bez cukru
      • Cukroví
    • Tekuté
      • KÁVA&ČAJE
      • Šťávy
      • KOKTEJLY
    • Vintage
  • NATURAL WINES
    • VÍNA
    • VINAŘSTVÍ
    • Food pairing
  • TRAVEL
  • BLOG
    • Rozhovory
    • Články

Blog

  • You are here:
  • Home
  • CHÂTEAU DE ROQUEFORT PETIT SALÉ

CHÂTEAU DE ROQUEFORT PETIT SALÉ

Vína
  • Posted by Pavla Hájková
  • 6. 8. 2020
  • 0
  • 0 likes
Vína

„Petit Salé“ (trochu slané) je víno pocházející z francouzské rodinného vinařství Château de Roquefort nacházejícího se ve Francii, v Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Místní název hroznů odrůdy Clairette. Mají totiž na slupkách malé bílé tečky a mírně slanou chuť. Toto bílé víno pochází z francouzského rodinného vinařství v Provensálsku, jehož biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje, že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality, v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce, Raimonda de Villeneuve Flayosc, vnímavého vinaře a degustátora, jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze!

Místo původu: Francie, Provensálsko
Vinařství: Château de Roquefort
Označení: Bouches du Rhône IGP
Barva: světlá
Odrůda: Clairette (bílé hrozny z keřů vysazených v 50. letech minulého století, ze kterých se získává velmi dobré víno s nádechem Vermentina)
Vinice: rozprostírá se na třech hektarech, orientovaných severně až severozápadně, na kopcích v nadmořské výšce 380 metrů, díky čemuž se sklízí až začátkem října. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru a také proto mají velmi zvláštní a jemné mikroklima
Půda: jílovitě-vápnitá a kamenitá 
Chuť: jemný profil (exotické citrusy a granátové jablko), živé na patře, velmi svěží, ovlivněné vápencem a křemelinou, pěkný minerální závěr
Vůně: květinová, ovocná a citrusová
Párování s jídlem: hodí se skvěle jako aperitiv, k syrovým i grilovaným rybám 
Doporučená teplota při podávání: 12–14 °C

Sdílet:

Předchozí článek

CHÂTEAU DE ROQUEFORT CORAIL

Další článek

DON JACOBO TEMPRANILLO ECOLÓGICO
0 comments on CHÂTEAU DE ROQUEFORT PETIT SALÉ
Scroll

© 2021 Vintage Kitchen. Všechna práva vyhrazena, created by Emglare Technologies s.r.o.