CHÂTEAU DE ROQUEFORT CORAIL

“Corail” je doménou rosé a má tradiční provensálský charakter, obsahující všechny původní odrůdy tohoto kraje. Je to svěží, okouzlující, vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno, které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost.

Rodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku, v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Odrůdy vinné révy Grenache a Cinsault se nejdříve macerují při velmi nízké teplotě 6°C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná maloaktická fermentace v ocelových tancích, kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců.    

Místo původu: Francie, Provensálsko, Roquefort la Bedoule 
Vinařství: Château de Roquefort
Označení: Côtes de Provence AOC
Barva: intenzivní korálově růžová
Odrůda: 30 % Grenache Noir, 29 % Carignan, 24 % Syrah, 17 % Cinsault
Vinice: s průměrným věkem třiceti let se prostírá na skoro šestnácti hektarech, severozápadně, na kopcích v nadmořské výšce 360 až 390 metrů, díky čemuž se sklízí ručně od 19. 9. do 12. 10. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru, ve kterém panuje velmi zvláštní a jemné mikroklima
Půda: čerstvá, jílovitě-vápenitá, kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitého
Chuť: lahodná, šťavnatá, hodně ovocná (bílá broskev, jahoda, citrusy) s dotekem minerálů a nádechem fenyklu. Čistý, minerální a osvěžující závěr
Vůně: květinová, ovocná a jemně kořeněná (citrusy jahody, meloun a bílé květy)
Párování s jídlem: hodí se skvěle k salátům, zeleninovým předkrmům, mořským plodům, rybám a středomořské kuchyni. Je vhodné také jako aperitiv
Doporučená teplota při podávání: 12–14 °C